top of page

Nieuws

LOFTS waalwijk 
Opgeleverd 

01.07.2022  

 

Begin juli zijn de vijf huurwoningen in Waalwijk opgeleverd door SunMotion. De woningen bevinden zich op de verdieping van het vroegere Hema pand aan de Stationsstraat, later zat de ANWB hier gevestigd. 

De ruimte is niet meer terug te kennen! Waar hier voorheen stellingen en stoffige kratten stonden, zijn het nu vijf volwaardige woningen inclusief eigen dakterras. Iedere woning heeft haar eigen 'Living Unit': de toilet, badkamer, keuken en wasberging zijn samengevoegd tot één houten meubel. Op die manier wordt er efficient omgegaan met de ruimte in de compacte woningen van ±60 m2. Op het dak liggen zonnepanelen, samen met de warmtepomp en elektrische boilers, hebben de woningen op die manier een zeer laag energieverbruik.

Sanders Retail Groep heeft met dit project een start gegeven aan de toekomstige transformatie projecten, van leegstaand magazijn / kantoor naar woning. Komende tijd wordt er goed contact gehouden met de bewoners om zo te kijken wat eventuele verbeterpunten zijn. 

2.jpg
11.jpg

Panden Waalwijk 
aangekocht 

01.02.2022  

 

De Sanders Retail Groep heeft in het centrum van Waalwijk, vijf winkelpanden overgenomen van PMS Vastgoed. Dit zijn de panden waar nu H&M, Shoeby, Jack & Jones, Big Bazar en BoekenVoordeel zijn gevestigd. 

 

Hiermee kunnen de plannen rondom het Schoolkwartier in het centrum van Waalwijk worden uitgebreid en versterkt. Dit betreft o.a. de transformatie van de Oude Jongensschool naar het multifunctionele pand 'De School', het creëren van een groen stadspark en het toevoegen van woningen. De nieuwe panden zullen een onderdeel worden van deze gebiedsontwikkeling. 

De komende maanden gaan we aan de slag met alle betrokken partijen, met als doel het centrum van Waalwijk levendiger te maken door een combinatie van wonen, werken, winkelen en cultuur. Een karakteristiek nieuw stukje centrum, waar iedereen uit Waalwijk en omgeving welkom is. 

Visualisatie uit concept masterplan stadscentrum Waalwijk 2021

© Palmbout Urban Landscapes

Schoolkwartier Waalwijk exterior - met logo.jpg
456_Waalwijk De Els impressie_Palmbout.jpg
Hema Waalwijk 1.jpeg
Hema Waalwijk 2.jpeg

HEMA Waalwijk 
60 jaar! 

23.10.2021  

 

Hema Waalwijk heeft een jubileum. Afgelopen 23 oktober bestond de winkel 60 jaar! We openden toen onze winkel in de Stationsstraat. Hier worden nu appartementen gebouwd door Sanders Vastgoed. In 1991 zijn we verhuisd naar De Els 45. En sinds 2020 zijn we gevestigd in ons huidige pand De Els 45B. 

De foto's zijn genomen tijdens de opening in de Stationsstraat in 1961.

HEMA Son 
geopend! 

01.07.2021  

 

Op donderdag 1 juli is de Hema Son feestelijk geopend door burgemeester Hans Gaillard en Saskia Egas Reparaz, de nieuwe CEO van Hema. Het is een prachtige, lichte en kleurige winkel geworden volgens het nieuwste Hema concept, zowel voor de winkel als de horeca. 

 

Met de verhuizing van de Hema naar de nieuwe locatie onder het gemeentehuis aan de Airbornestraat, is er een route ontstaan tussen het 17 September Plein en het Raadhuisplein. Een belangrijke stap voor de centrumvisie van de Gemeente Son en Breugel.

 

Opening Hema Son 2.png
Opening Hema Son.jpg
WhatsApp Image 2021-04-30 at 18.48.28.jp

Overname 
twee HEMA winkels 

01.05.2021  

 

Afgelopen zaterdag 1 mei vond de overdracht van HEMA Steenbergen en HEMA Halsteren plaats. De winkels zijn overgenomen van retail en vastgoed ondernemer Kees de Bruin. We bedanken Kees voor de constructieve overdracht en wensen hem alle goeds voor de toekomst. De Sanders Retail Groep is blij en trots met de overname en groeit hiermee naar 12 HEMA winkels in Brabant en Limburg.

Bouw lofts Waalwijk
gestart 

26.04.2021  

 

In het centrum van Waalwijk is de bouw van vijf maisonnette woningen gestart. Het betreft het pand waar in een ver verleden de Hema was gevestigd. De afgelopen jaren was het pand verhuurd aan o.a. de ANWB. Door vertrek van de ANWB ontstond de kans op het pand te transformeren en optimaliseren.

De begane grond blijft beschikbaar voor verhuur aan een winkel; de eerste en tweede verdieping worden samengevoegd middels een vide. Zo ontstaan er vijf moderne en ruimtelijke woningen ontworpen door SunMotion architecten in opdracht van Sanders Vastgoed.

 

Hart van de woning is de integrale 'natte cel unit' met keuken, badkamer, toilet en wasruimte in één. Geheel geprefabriceerd van berkenhout, de installaties zijn plug & play. SunMotion heeft de engineering en het design van deze 'smart unit' verzorgd. Doel is om de komende jaren bij de transformatie van de overige retailpanden naar woningen, deze smart unit vaker in te zetten. 

Stopcontacten lager.jpg
Stationsstraat Waalwijk - normal.jpg
Foto Son Gemeentehuis.jpg

15.04.2021  

 

Donderdag 15 april zetten burgemeester Hans Gaillard en directeur Floris Sanders van de Sanders Retail Groep hun handtekening onder het huurcontract. Vanaf 1 juli 2021 zal de Hema Son gevestigd zijn op de nieuwe locatie onder het gemeentehuis aan de Airbornestraat. De verhuizing is meteen aanleiding om het nieuwe HEMA-concept te introduceren in Son en Breugel. Een frisse uitstraling met veel lichte materialen en veel daglicht, passend bij het nieuwe pand.  

HEMA Son 
gaat verhuizen 

Schoolkwartier
Waalwijk 

08.10.2020  

 

In het centrum van Waalwijk heeft de Sanders Retail Groep een aantal retailpanden in eigendom. Dit is historisch zo gegroeid, ooit met de Cunen winkel in de Stationsstraat, daarna de Hema in de Stationsstraat. Door ruimtetekort werd er een geheel nieuw Hema pand gebouwd bij De Els. Hier staan op het moment drie panden naast elkaar, allen in eigendom van de SRG. Van links naar rechts, de Oude Jongensschool / Sint Petrusschool met daarin in de plint als huurder de Duitse winkelketen Kik. De Jongensschool is gebouwd in het jaar 1918 en behoorde bij een klooster dat er vroeger tegenover lag.

Naast deze school is in de jaren 90 een nieuw pand gebouwd voor de Hema. Dit is een laag volume met aan de voorkant een opbouw met de kantoren. Naast de Hema is in 2010 nog een nieuw pand gebouwd om destijds te verhuren aan de winkelketen Charles Vögele. Na faillissement kwam hier de huurder Miller & Monroe in. Deze winkelketen is in 2019 ook failliet gegaan, waardoor dit pand leeg kwam te staan. Afgelopen zomer is de Hema winkel van het middelste pand verplaatst naar het rechter, kleinere en nieuwere pand. 

Het middelste pand is hierdoor leeg te komen staan, dit was de aanleiding voor het ontwikkelen van herontwikkeling: "Het Schoolkwartier". Samen met SunMotion Architecten, wordt gewerkt aan een bijzondere ontmoetingsplek in het centrum van Waalwijk, met een stadspark, horeca en (starters)woningen. Mogelijk kan de bibliotheek een plek krijgen in de oude school. Er is een intentieovereenkomst vastgesteld met de Gemeente Waalwijk, Bibliotheek Midden-Brabant en SRG, om deze plannen komende maanden verder te onderzoeken. 

Schoolkwartier Waalwijk exterior - met l
Schoolkwartier Waalwijk interior - met l
20143.jpg

Panden Walplein Oss
aangekocht 

30.09.2020  

 

De Sanders Retail Groep heeft aan de Kruisstraat / Walplein te Oss, drie winkelpanden overgenomen van ASR Real Estate, waar nu Only en Gerry Weber zijn gevestigd. Met deze transactie zijn de panden na 60 jaar weer onderdeel van de vastgoed portfolio van de Sanders Retail Groep.

 

Waar in het verleden Kofa en Cunen gevestigd zijn geweest, opende in 1959 de eerste Hema vestiging te Oss, onder leiding van de familie Sanders. In de loop der jaren hebben er meerdere retailers op deze locatie gezeten, waaronder C&A. Om de locatie toekomst gereed te maken, ontwikkelt de Sanders Retail Groep op dit moment in samenwerking met SunMotion Architecten plannen voor duurzame transformatie met een mix van wonen en winkelen.

 

Met deze investering laat de Sanders Retail Groep zien dat het vertrouwen in het centrum van Oss en het toekomstige Walplein groter is dan ooit.

Walplein Oss - tijdlijn.jpg

HEMA Waalwijk
geopend!

20.08.2020  

 

3 generaties.. 3 locaties.. Donderdag 20 augustus 2020 is de Hema Waalwijk geopend op haar nieuwe locatie, De Els 45B. De afgelopen

60 jaar is de Hema een aantal keer verhuisd binnen het centrum van Waalwijk. In 1961 opende Gerard Sanders de winkel aan de Stationsstraat. Dertig jaar later, in 1991, verhuisde zijn zoon Harrie Sanders de winkel naar het winkelcentrum De Els. Daarbij werd de Oude Jongensschool overgenomen om er het magazijn te vestigen. Op de speelplaats van de school werd het nieuwe pand voor de Hema gebouwd. 

Nu dertig jaar later, heeft de derde generatie Sanders, de winkel wederom verplaatst. Dit keer niet zo ver, maar in het buurpand, de voormalige Miller & Monroe. Het oude Hema pand en de Oude Jongensschool zijn hierdoor vrijgekomen en hiermee is het startsignaal gegeven voor de herontwikkelingsplannen om de binnenstad van Waalwijk weer haar oude glorie te geven. Hierover binnenkort meer nieuws!

Hema Waalwijk.jpg

HEMA Waalwijk
gaat verhuizen

17.08.2020  

 

De HEMA in Waalwijk opent donderdag 20 augustus 2020 in het naastliggende pand, waar voorheen kledingzaak Miller en Monroe gevestigd was. De horecahoek van de Hema blijft wel in het oude pand en zal worden vergroot en opgeknapt.

 

Beide panden zijn eigendom van de Sanders Retail Groep. Op het moment worden er plannen gemaakt voor herontwikkeling van het oude HEMA pand. Binnenkort komt hier meer informatie over naar buiten.

RHRF20200316-17.jpg
bottom of page