nieuws

schoolkwartier

waalwijk 

08.10.2020  

 

In het centrum van Waalwijk heeft de Sanders Retail Groep een aantal retailpanden in eigendom. Dit is historisch zo gegroeid, ooit met de Cunen winkel in de Stationsstraat, daarna de Hema in de Stationsstraat. Door ruimtetekort werd er een geheel nieuw Hema pand gebouwd bij De Els. Hier staan op het moment drie panden naast elkaar, allen in eigendom van de SRG. Van links naar rechts, de Oude Jongensschool / Sint Petrusschool met daarin in de plint als huurder de Duitse winkelketen Kik. De Jongensschool is gebouwd in het jaar 1918 en behoorde bij een klooster dat er vroeger tegenover lag.

Naast deze school is in de jaren 90 een nieuw pand gebouwd voor de Hema. Dit is een laag volume met aan de voorkant een opbouw met de kantoren. Naast de Hema is in 2010 nog een nieuw pand gebouwd om destijds te verhuren aan de winkelketen Charles Vögele. Na faillissement kwam hier de huurder Miller & Monroe in. Deze winkelketen is in 2019 ook failliet gegaan, waardoor dit pand leeg kwam te staan. Afgelopen zomer is de Hema winkel van het middelste pand verplaatst naar het rechter, kleinere en nieuwere pand. 

Het middelste pand is hierdoor leeg te komen staan, dit was de aanleiding voor het ontwikkelen van herontwikkeling: "Het Schoolkwartier". Samen met SunMotion Architecten, wordt gewerkt aan een bijzondere ontmoetingsplek in het centrum van Waalwijk, met een stadspark, horeca en (starters)woningen. Mogelijk kan de bibliotheek een plek krijgen in de oude school. Er is een intentieovereenkomst vastgesteld met de Gemeente Waalwijk, Bibliotheek Midden-Brabant en SRG, om deze plannen komende maanden verder te onderzoeken. 

panden walplein oss

aangekocht 

30.09.2020  

 

De Sanders Retail Groep heeft aan de Kruisstraat / Walplein te Oss, drie winkelpanden overgenomen van ASR Real Estate, waar nu Only en Gerry Weber zijn gevestigd. Met deze transactie zijn de panden na 60 jaar weer onderdeel van de vastgoed portfolio van de Sanders Retail Groep.

 

Waar in het verleden Kofa en Cunen gevestigd zijn geweest, opende in 1959 de eerste Hema vestiging te Oss, onder leiding van de familie Sanders. In de loop der jaren hebben er meerdere retailers op deze locatie gezeten, waaronder C&A. Om de locatie toekomst gereed te maken, ontwikkelt de Sanders Retail Groep op dit moment in samenwerking met SunMotion Architecten plannen voor duurzame transformatie met een mix van wonen en winkelen.

 

Met deze investering laat de Sanders Retail Groep zien dat het vertrouwen in het centrum van Oss en het toekomstige Walplein groter is dan ooit.

hema waalwijk

geopend!

20.08.2020  

 

3 generaties.. 3 locaties.. Donderdag 20 augustus 2020 is de Hema Waalwijk geopend op haar nieuwe locatie, De Els 45B. De afgelopen

60 jaar is de Hema een aantal keer verhuisd binnen het centrum van Waalwijk. In 1961 opende Gerard Sanders de winkel aan de Stationsstraat. Dertig jaar later, in 1991, verhuisde zijn zoon Harrie Sanders de winkel naar het winkelcentrum De Els. Daarbij werd de Oude Jongensschool overgenomen om er het magazijn te vestigen. Op de speelplaats van de school werd het nieuwe pand voor de Hema gebouwd. 

Nu dertig jaar later, heeft de derde generatie Sanders, de winkel wederom verplaatst. Dit keer niet zo ver, maar in het buurpand, de voormalige Miller & Monroe. Het oude Hema pand en de Oude Jongensschool zijn hierdoor vrijgekomen en hiermee is het startsignaal gegeven voor de herontwikkelingsplannen om de binnenstad van Waalwijk weer haar oude glorie te geven. Hierover binnenkort meer nieuws!

hema waalwijk

gaat verhuizen

17.08.2020  

 

De Hema in Waalwijk opent donderdag 20 augustus 2020 in het naastliggende pand, waar voorheen kledingzaak Miller en Monroe gevestigd was. De horecahoek van de Hema blijft wel in het oude pand en zal worden vergroot en opgeknapt.

 

Beide panden zijn eigendom van de Sanders Retail Groep. Op het moment worden er plannen gemaakt voor herontwikkeling van het oude Hema pand. Binnenkort komt hier meer informatie over naar buiten.

Contact

Hoofdkantoor

Kruisstraat 5, 5341 HA Oss
Postbus 48, 5340 AA Oss
Nederland


0412 64 33 83
info@sandersretail.nl

privacy statement

© 2020 Sanders Retail Groep. All Rights Reserved.